Mozaic decorativ cu efect dinamic
RO | FR | EN
Panouri decorative

Panourile decorative sunt o soluţie facilă atât ca element constructiv prefabricat, cât şi pentru înfrumuseţarea pereţilor interiori şi exteriori.Acest tip de produs este exclusiv monocrom, însă poate fi ulterior vopsit manual în diverse culori, spre deosebire de piesele de mozaic care sunt fiecare în parte colorate în masă.

Matriţele în care se toarnă aceste panouri sunt refolosibile, ceea ce conduce la amortizarea costului unei matriţe.

Gama noastră de matrițe se împarte în 2 categorii:

- Matrițe pentru panouri imprimate (cu o grosime a reliefului de maxim 1,5 cm.) folosite pentru a turna pereți ce vor fi utilizați pe post de cofraje pierdute în procesul de turnare a betonului în cadrul elementelor structurale ale cladirii.

- Matrițe pentru reliefuri decorative (cu o grosime a reliefului de maxim 3 cm.) folosite drept cofraje reutilizabile pentru turnarea elementelor decorative ce se aplică apoi de pereții structurali ai clădirii prin lipire.Produsele realizate cu ajutorul matriţelor noastre sunt şi ele împărţite în două categorii, în funcţie de tehnologia cu care au fost realizate.

- Modelele simple sunt reliefuri sau gravuri cu un grad de personalizare foarte mare.

- Modelele dinamice sunt panouri fotogravate printr-o tehnologie inovatoare. Gravurile special proiectate creează un efect de auto umbrire al unor zone și generează un joc de umbre și lumini. Privind dintr-un anumit unghi sau altul, modelul devine mai mult sau mai puţin vizibil, luând în considerare şi poziţia sursei de lumină.

Tehnologia care face posibilă o astfel de fotogravură a fost realizată prin colaborare cu Institutul de Imagine a Artelor si Meseriilor PARISTECH. Împreună am realizat un software pentru a identifica nuanțele de gri și realizarea unor gravuri în zonele ”întunecate” ale imaginii în funcție de intensitatea nuanțelor și de contrast. Apoi aceste date sunt transmise către aparatele speciale de frezat CNC.

Aplicațiile acestei tehnologii sunt practic nelimitate, pentru că poate fi folosită pentru design-ul matrițelor orice imagine de calitate în format grafic standard.

Dimensiunile acestor matrițe sunt limitate de obicei de posibilitățile de transport, de dimensiunile maxime ale plăcii de material sau de suprafața maximă a mașinii CNC. În prezent putem realiza panouri de 3x5m. Este posibilă îmbinarea acestora în vederea acoperirii unor suprafețe oricât de mari, ținându-se cont de liniile de îmbinare (abia vizibile) care vor apare.

Avantajele folosirii unor astfel de decorațiuni sunt date de:

- durabilitatea materialului ( prin folosirea unui beton de înaltă calitate).

- rezistența la intemperii și la diferențe mari de temperatură.

- posibilitate de tratare a suprafeței cu anumite substanțe(vopsele) care conferă rezistență la mucegaiuri, ciuperci, igrasie.

- non-umflare și non-exfoliere.

-neinflamabil.